Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ανάλεκτα Φωτοβίβλου1

Με το που τους είπε ότι έχει διαβάσει την Οδύσσεια σε μετάφραση του Μαρωνίτη την πήραν αμέσως για... λογίστρια.
*

Συμποσίου
Έχω να συνδιάσω ένα απέραντο ερωτολογείν της μέρας με τη φράση του Λακάν πως σεξουαλική σχέση δεν υπάρχει που τη διαβάζω κάθε βράδυ στα τελευταία γραπτά του και προσπαθώ να βγάλω ποιητικές συνέπειες από την ανάγνωσή της. Οι ανθρωποι ερωτολογούν από ένα παλίμψηστο που έχει στρώματα ως τον Ησίοδο. Ως το επόμενο σκίρτημα της μηχανής, που θα τελειώσουν τα λόγια και όπου η περιδιάβαση της θεωρίας Σταντάλ, Σοπενάουερ, Ρουζμόν, Πλάτωνας, Αβελάρδος, Βογομήλοι, Ντόλτσε στιλ Νουόβο, Μπαρτ, Βέρθερος, Αλφόνσος, Κίρκεγκααρντ, Νορμαν Μαίηλερ, Φλωμπέρ, Μαρκεριτ Ντυράς, Μπατάιγ, Λι του Καββαδία και άλλα θα ξεφυλλίζεται δίπλα στο καρδιοχτύπι που βρίσκει το μίσχο του στα σκέλη. Τι επιστρέφω στη γλώσσα όταν κάνω έρωτα; Τι Πεντζίκης είμαι σκυμμένος με εκείνο το άνθος επί κεφαλής. ω δεσποινά μου απάνω μου με το χρυσό δοξάρι σου μη ρίξεις την αφεύγατη σαγίτα, λέει το ζεϊμπέκικο της Μήδειας. Ο κατέχων εράται κατά Φαίδρον τον χειρότερο του, ο κατεχόμενος εράται προς τόκον καλού. Όλο και πάω μην ξεροντας, όλο και πιο ερωτοκριμένος πιο διαθέσιμος προς τα άγνωστα μάτια που γνωριστήκαμε παρηγοριέμαι σε έναν κόσμο με καλούπια που ζήτησαν τα σώματά μας για να κατέβουν στο λόγο. Είμαι ταπεινός γιατί έφριξα.

*
 
Τι απογοήτευση... και η Μαίριλυν έγραφε ποιήματα. Που να αλλάζεις τώρα εικόνα αυνανισμού στα 57... 
 *
 
Ενός λεπτού σιγή
Τον βλέπω τώρα από εκατόν τέσερα ασιμί
Λαμία, πολιτευτής και κυνηγός δραστήριος
και φαμελιάρης. Είναι ο Κάπα και φωτογραφίζεται
με αγριογούρουνα κι όμως
καθε φορά που θα τον το δω, κάθε φορά
θυμάμαι αυτό το τηλεφώνημα του Αργύρη
με μαύρο τάφο τώρα στο παραλιακό κοιμητήριο
της Ακράτας κι ένα τσιγάρο δακρυσμένο
κάτω από το χαλκά
που όταν σκοτώθηκε στο ΚΕΤΘ ο Δημητριάδης
κι ο αξιωματικός είπε γυρίστε στις δουλειές σας
ήταν αυτός ο Κάπα, ο κυνηγός από εκατόν τέσσσερα ασιμί
Λαμία που είπε: να κάνουμε ενός λεπτού σιγή
για το συνάδελφο.


*

Έχεις δει όταν πέταγαν τίποτα εισητήρια, ή τίποτα σοκολάτες τζάμπα η κλεψιμέϊκες, που οι πιο δραστήριοι πέφταν πάνω στους άλλους για να κάνουν μπάζα και στη λάσπη αν χρειαζόταν και καθώς έβγαιναν λασπωμένοι αλλά κερδισμένοι έδιναν και μερικά στον ξάδερφο που δεν είχε τα κότσια να διεκδικήσει σκληρά;
Έ, αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Γιατί η Αριστερά είναι ο ντροπαλός ξάδερφος του πασόκου που δεν έμπαινε στη λάσπη.
Υ.Γ. Συμπεριλάμβάνεται και το ΚΚΕ, αλλά αυτός ήταν ο ξάδερφος ο μουρτζούφλης στο σπίτι που τους επέπληττε ως αφελείς, αλλά τη σοκολάτα του την έπαιρνε και με τσαμπουκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου